29 juni 2016
19:00

IFK Västerås FK

Referat: Fagersta Södra IK - IFK Västerås FK

Wow vilken match. Toppmötet på Onsjövallen mellan Södra och IFK slutade 1-1. Det blev en mardrömstart för Södra då IFK gjorde 0-1 redan efter 3 minuter efter slarv i Södraförsvaret . Efter att att södra hämtat sig från den inledande smällen så försöker hemmalaget att ta sig in i matchen och har ett par chanser att kvittera men Sebbas skott går strax utanför stolpen och Emils nick går strax utan för stolpen. Södra kontrollerar händelserna på plan där IFK kontrar vasst och är nära att utöka sin ledning då man kommer fri med arman i Södramålet men avslutet hamnar över ribban. 0-1 i halvtid

I andra halvlek så kommer Södra ut som ett nytt lag och skapar ett jätteläge direkt då artur avlossar ett skott men mv räddar, på returen skjuter emil strax över. Södra fortsätter att ösa på och inbytte Jama Hassan är väldigt nära att kvittera då han nickar nån cm utanför stolpen efter ett riktigt mönsteranfall. Nästa jättechans får Emil som vänder bort sin back men skottet går över. Södra fortsätter att föra spelet och IFK kontrar. 1-1 kommer genom William Klasén efter att Emil spelat fram . Hemmalaget Södra fortsätter att spela fin fotboll och är nära att ta ledningen. IFK har ett jätteläge att ta ledningen men avslutet går över. Södra tar över mer o mer och skapar ett par chanser till men utan resultat . Närmast är Södra i slutminuten då bollen dansar på IFK:s mållinje 2 gånger om. Matchen slutar 1-1.

Det här var en riktig toppmatch i 4an där IFK var det något bättre laget i första halvlek men Södra som var det klart bättre laget i andra halvlek och hade lägen att avgöra.

Bäst i hemmalaget var William Klasén, Artur Poghosyan ,Pawel Gentek och Ehsan Hosaini. 14 årige !!!! Ehsan Hosaini fick stångas med spelare på mittfältet som spelat i div 2-3 och skötte det utmärkt. .. vilken jäkla lirare. Även Jama Hassan ska ha beröm för sin insats när han kom ini i andra halvlek.